Saint Lucia

We hebben met Maarten en Thea van de Nostress afgesproken elkaar te treffen in Soufriére waar onze wegen elkaar kruisen. Zij gaan verder naar het zuiden en wij nog naar Martinique en vandaar naar Bonaire.

We meren af in de baai van Soufriére met uitzicht op de Pitons.

De tweeling vulkanen van de Pitons, aan de zuidwest kust zijn de twee opvallendste kenmerken in het landschap van St. Lucia. De Petit Piton is 743 meter en de Gros Piton is 798 meter hoog.

Als we daar aankomen liggen Maarten en Thea al aan een boei en wij nemen de volgende. Je mag hier niet zelf ankeren, het is hier een natuur gebied.

Soufriére is de oudste stad van het eiland. Hier is ook de diepste haven van het eiland. Het is een arme enigszins vervallen stad in een prachtige omgeving.

Voor het eerst is weer de kerk het middelpunt van de stad. Wij dachten dat er een trouwerij plaats vond, met al die feestelijk aangeklede mensen maar het was een begrafenis.

We liggen op een prachtige plek met uitzicht op de Petit Piton. Om te snorkelen gaan we met z’n vieren in de bijboot naar de voet van de vulkaan.

De avond sluiten we af met een barbecue. We zullen elkaar pas weer zien in Nederland in september.

De volgende dag varen we langs de kust naar een volgende baai.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.