SaintVincent 2

Als we daar zitten zien we hoe een catamaran aankomt en hoe deze voordat hij vast ligt al omgeven wordt door fruitverkopers. Bij hem zijn het er zes, zelf binnen de drijvers liggen er twee. Het zijn niet alleen mannen in bootjes maar ook op surfplanken. De hele dag zitten ze te wachten tot er een jacht binnenkomt en meestal zijn dat er niet meer dan vijf.

We maken een wandeling naar het bijbehorende dorpje.
Tussen St. Vincent en de Grenadines ( wat een land vormt) bestaan grote verschillen, zowel in landschap als in ontwikkeling. St. Vincent is duidelijk armer en dat is ook zichtbaar.

Het is bergachtig, groener en heeft bijna alleen maar zwarte stranden behalve in het zuiden. Op dit eiland wordt meer aan landbouw gedaan en je ziet hier niet alleen geiten maar ook koeien en varkens en heel veel fruit bomen.
Om wat van het landschap te zien hebben we het busje naar de hoofdstad Kingstown genomen. We vliegen over de weg en elke haarspelt bocht wordt afgesneden.

Kingstown is bepaald geen wereldstad. Het doet wat dorps aan, maar wel is het er erg druk. Tijdens de lunchtijd wordt het verkeer geregeld door een politie agente.

Op straat wordt het meeste verkocht. Aan de andere zijde van deze straat staat een  prachtige nieuwe markthal maar deze is bijna leeg. Waarschijnlijk zal het te duur zijn om daar een plekje te huren.
Na bezoek aan de immigratie en de customs gaan we terug in een nog voller busje dan we gekomen zijn, we zitten bijna bij elkaar op schoot en de ronselaar hangt half buitenboord.

Warm en bezweet duiken we het water in en snorkelen we naar het buitenste gedeelte van de baai daar waar een rotsboog in het water staat en genieten van de vis en de koralen.

Ons bezoek aan Saint Vincent is niet zo lang geweest. Om dit eiland te willen zien heb je echt een auto nodig, maar wij willen verder.

Op 6 juni varen we naar Saint Lucia. Als we uit de beschutting van het eiland zijn neemt de wind weer toe tot 25 knopen. St. Lucia is gelukkig te bezeilen.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.