Colombia,San Andres

Op 6 februari verlaten we Panama en gaan op weg naar San Andres een Colombiaanse eilanden groep voor de kust van Nicaragua.
Ik had erg graag naar Costa Rica en Nicaragua willen gaan maar het blijkt dat deze landen maar een haven hebben en deze is commercieel. Het werd ons ter sterkste afgeraden daar heen te gaan. Als je naar deze landen wil dan moet je door het Panama kanaal naar de Pacific. Dat willen we niet dus slaan we ze maar over.

We proberen zo hoog mogelijk te zeilen maar toch ook de gang erin te houden.
’s Avonds om 8.00 uur hebben we 75 nm. afgelegd, nog 135 nm. te gaan.
Het gaat prima al is de zee erg onrustig.

De volgende morgen zijn we omgeven door een niet telbare hoeveelheid dolfijnen.
Zoveel heb ik er nog nooit bij elkaar gezien.

Ze springen zelfs uit het water. Het lijkt wel een ontzettend groot dolfinarium.

Het zijn zowel hele groten als hele kleine. De kleinste zijn nog geen 50 cm. Lang en volgen steeds een grotere, waarschijnlijk de moeder.

Na ongeveer een uur zijn ze in een klap allemaal tegelijk verdwenen. Het lijkt wel of er een, een sein geeft, “nu allemaal de diepte in” en weg zijn ze.
De wind neemt af en de stroom staat hier altijd tegen. Het is niet zo dat de stroom na een bepaalde tijd mee gaat lopen. We hebben minder voortgang maar we zeilen nog steeds.

In de tweede nacht neemt de wind toe en wordt er een rif gestoken. We blijven aardig in de koerslijn varen ook al zijn we er af en toe 10 nm. vanaf we komen ook weer terug op de lijn.
In de boot ruiken we weer diesel. Hier hadden we eerder ook al last van en toen heeft Martin een nieuwe pakking gemaakt voor het inspectie gat dat bovenin de tank zit maar is deze niet goed?????

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.