San Andres 3

In het restaurant is alles zeer nautisch en heel gezellig ingericht en met uitzicht op de af en aan varende boten. In lange rijen staan de mensen te wachten tot ze mee mogen.

Buiten zijn er verschillende hoeken ingericht met verschillende kleuren, wel is het thema steeds flessen. Hier een roze hoek

Jamaica en Bob Marly mag niet ontbreken in deze collectie.

Als we genoeg gelopen hebben in de omgeving huren we een soort golfkar waar de toeristen hier veel in rijden. In drie uur ben je met de langzame snelheid het eiland rond, wij trekken er wat langer voor uit. De lokalen rijden hier bijna allemaal op brommers en kleine motoren.
We gaan tegen de klok het eiland rond. De natuur is niet indrukwekkend, het is niet hoog en er is ook geen regenwoud.

Als we bij onze eerste ankerplek komen kunnen we zien waar naartoe de snelle bijboten van de Marine voeren. Er is een kleine baai met daarachter een hele Marine basis.

Aan de zuidkant, daar waar San Andres laag is, beuken de golven op de kust. Ook hier moeten ze bescherming aanleggen ter versterking van de kust en het wegslaan van het zand.

Een Canadees in de haven had ons een restaurantje aangeraden, in eerste instantie konden we het niet vinden maar na wat zoeken kwamen we er wel. Het eten was goed maar niet bijzonder.

Na de hele kustweg gereden te hebben gaan we de heuvels in en rijden kris kras rond. We hebben een hele eenvoudige kaart en rijden dus regelmatig verkeerd.

De school gaat uit en een groepje kinderen willen wel een lift, ruimte genoeg in ons karretje.

Als de eerste uitstappen wil ik wel een foto van ze maken. Dat is goed maar dan moet ook de kip op de foto, dus extra poseren ze met de kip in beeld.

Van boven af hebben we een mooi uitzicht over het rif en de binnen watertjes met de mangrove. Dit was San Andres in vogelvlucht. Meer Caribisch dan Colombiaans.

We zwemmen niet veel hier maar liggen wel in het water om de onderkant schoon te maken. Als we niet diep genoeg kunnen komen gaan we de volgende dag met de duik uitrusting naar beneden. Sinds Curaçao is de aangroei flink toegenomen, met krabbers en borstels krijgen we het wel schoon.
Voor vertrek vullen we de diesel tank weer bij en laten we op de kant twee lege tankjes vullen.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.