Sevilla1

De volgende morgen zijn we met het ochtend tij de Rio Guadalquivir opgevaren. Deze langste rivier van Spanje is 370 nml.
Het is een snel stromende rivier, je moet hem dus echt stroom opwaarts varen en dat deden wij met af en toe een buitje.  De rivier heeft geen stop plaatsen en je kunt er ook niet ankeren,  er zijn geen mooie oppertjes en de zij riviertjes zijn zeer ondiep. Je moet in een tij door en je vaart er ongeveer 7 uur over, met max. 3 nml stroom mee.

De rivier is vrij eentonig en verdient geen schoonheids prijs. Er liggen vreemde vissers boten die de naam boot niet mogen dragen.

Volgens mij zijn het afgedankte schepen die nooit meer varen en aan meerdere ankers liggen. Ze hebben erg lange armen met netten onderwater. Wat ze vangen weten we niet.

Als we een week later de rivier weer afvaren zien we de armen en netten omhoog. Waarschijnlijk vangen ze alleen als de stroom in komt.

Hiermee wil je toch niet varen, er ligt zelfs een oude 11 meter speed boot tussen waarmee niet meer gevaren wordt.

Bij Sevilla verlaat je de rivier en lig je gelijk voor de nieuwe sluis die verplaatst is. Wij riepen op maar kregen geen antwoord, tot een sleper contact met de sluis maakte en we onze naam hoorde gebruiken. Deze sleper vertelde ons toen dat we moesten wachten op een vracht schip.

Na de sluis vaar je een stukje door het kanaal en je vindt bij de oude sluis een eenvoudige jacht haven. De oude sluis ligt links, de oude dijk is weg in je vaart nu direct naar de jachthaven waar wij een week prima lagen.

Dit is de jachthaven in de stad. Je moet dan nog door een aantal bruggen en deze haven schijnt erg duur te zijn. Hij ziet er ook luxe uit en ook hier moet je de fiets pakken.

Wij hebben onze eigen fietsen, maar heb je die niet dan is hier een prima systeem met op zeer veel plaatsen fietsen te huur, waar veel gebruik van gemaakt wordt

Er zijn heel veel prachtige gebouwen, vooral ambassades, maar dan heb je een dagtaak om die allemaal te fotograferen en daar kwamen wij niet voor.

Wij komen voor de Semana Santa.

 

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige