Sevilla4

Op zaterdag is het helemaal een gekkenhuis. De politie is zeer streng, er staan nog meer dranghekken en er is geen doorkomen meer aan. Alleen van een grote afstand is nog wat te zien.

In de middag zien we nog een paar pronkstukken.

 

Als het donker wordt is het nog mooier. De sfeer is fantastisch. Iedereen is gemoedelijk en het maakt niet uit of ze wat kunnen zien of niet.

Na gedane arbeid moet er even gerust worden met een hapje en een drankje. Wij zoeken onze weg naar de fietsen maar worden steeds omgeleid en verdwalen ook nog. Om 2.00 uur zijn we terug op de boot.
Ik had dit allemaal niet willen missen ! ! !

Het moderne gebouw is de nieuwe markt hal. Met een museum en een plein erboven

Nog even een oud en een nieuw beeld van Sevilla. De Pilaren zijn uit de Romeinse tijd, overal in de stad vind je van die oude resten.

 

 

 

 

 

 

We willen weg en gaan vragen wanneer de sluis draait. De volgende dag om 11.00 uur kunnen we er door, een uur van te voren moeten we ons melden.

Als Mart zich een uur van tevoren meld op het kantoor van de haven draait de sluis niet, vanavond om 21.00 uur zijn we de tweede na een vracht schip.

Na veel handen en voeten werk, vandaag spreekt niemand Engels, spreken we af dat we de volgende morgen vertrekken. Maar als we nogmaals gaan vragen of dat echt kan, kunnen we ineens vanmiddag vertrekken.

We zien wel hoever we komen. Maar de stroom loopt al snel tegen, gelukkig kunnen we delen op de fok zeilen, want anders wordt het een duur dagje op de motor met 3 nml. tegen.

Op een gegeven moment zien we een prachtige steiger, voor zeilschepen verboden, maar even niet voor ons. Wij leggen aan en slapen heerlijk. De volgende morgen gaan we met de stroom mee naar beneden.

Voor wie de steiger bedoeld is weten we niet er ligt wel een prachtige boerderij/landhuis vlakbij.

Onderweg zien we zeer veel roofvogels in de lucht hangen en de vissen springen weer uit het water. De ooievaren zitten op hun nest te broeden en vlak bij zee zien we weer flamingo’s. met een zonnetje erbij is het toch een mooier gezicht.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige