Sint Maarten

Op maandag 30-03-2015 kunnen we inklaren. Het gaat hier heel eenvoudig. Gewoon in het havenkantoor met de computer alle gegevens invullen en €6,00 betalen aan de balie. Geen douane en geen immigratie kantoren die je moet aflopen.

We varen weer terug naar de brug en weer naar buiten, heerlijk in het blauwe water.

Ik wil wat meer van St Maarten zien en ga met de bus naar Philipsburg de hoofdstad van het Nederlandse deel. Voor deze trip betaal je 2 dollar, het maximale bedrag voor een trip. Kortere tripjes kosten 1 tot 1.5 dollar.

Philipsburg ligt aan de Great Bay en heeft vijf straten parallel aan de Bay lopen. De boulevard is druk met toeristen die van de voor anker liggende Cruise schepen komen. Ook kun je vanaf hier een trip over zee maken, bijvoorbeeld naar de andere eilanden.

De lange straten zijn verbonden met smallere straten zoals deze Old street. Hoe dichter bij de zee, hoe duurder de winkels, boetieks en galeries.

 

De historische panden zien er hier verzorgder uit dan in Marigot.

 

In een van de lange straten is de Guavaberry Factory Shop gevestigd in een huisje uit 1835. Hier proefde ik de plaatselijk gefabriseerde Guavaberry rum en likeur proeven, die overigens niet van guaves is gemaakt maar van Eugenia floribunda.

In het centrum is het De Ruyterplein met het 19e Eeuwes Court House.

 

Ik rij weer terug met de bus en zie het Nederlandse gedeelte van de Simpson Bay Lagoon met veel jachthavens en veel jacht gerelateerde winkels. Voor ons is het ver varen met het kleine bij bootje. De meeste hebben hier grote dingy’s en grote motoren.
Maar langzaam aan kom je er ook.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.