Luarco - Viveiro
DSCF1555

Hij vind dat we niet goed liggen, we moeten aan één boei en ook aan de muur vast maken. Maar dan kunnen we de volgende morgen niet weg.

DSCF1557

14 juli 2011, 19:25,43.32.88 N 06.32.09 W.
Daar heeft hij op gerekend, hij laat zijn bijboot bij ons achter. Het duurt heel lang voor we dit allemaal snappen, en hij ratelt maar door, met handen en voeten komen we er uit.
Als iedereen aan de muur vast ligt moet Mart hem naar de kant brengen.
Valdés, Luarca. heel leuk haventje voor aan de boei en achter aan de kade, kregen de bijboot van de havenmeester om morgen te kunnen vertrekken. Moeten de boot dan wel aan de ton achterlaten, en het kost helemaal niets.
14 juli 2011, 20:06 Hier in de zon, voor aan een ton, glaasje wijn, wat kan het fijn zijn.

DSCF1558

De boot van de haven houden wij, morgen kunnen we de lijnen losmaken op de wal en dan als we vertrekken maken we de boot aan de boei vast, iedereen blij. Kom daar maar eens op.

Viveiro

Viveiro, 16 juli 2011, 19:11. Na het laatste contact is het even anders gelopen en zijn we tegen een paar problemen aangelopen. De genua rolde erg moeilijk in en uit, Mart moest erg veel kracht zetten. Nadat we de genua naar beneden hadden gehaald bleek de bovenlager kapot te zijn. Deze wordt nu vanuit Nederland naar ons toegestuurd dus dat probleem wordt weer opgelost.
Een groter probleem is dat de uithouder van de schroefas is losgebroken uit het polyester en de boot de kant op moet. Gelukkig liggen we in een haven met een travel lift en de mogelijkheid om de kant op te gaan en de eigenaar daarvan is een Belg die Nederlands spreekt. Dat is een geluk bij een ongeluk. We waren even in een dipje maar Mart is erg blij dat hij weet wat er aan de hand is en ik moet er even aan wennen dat dit soort dingen erbij horen. Je wilt natuurlijk dat alles goed blijft gaan vooral na al het werk dat Mart eraan gehad heeft om zulke problemen voor te zijn maar kennelijk kan je niet alles voorkomen. Maar wie verwacht nou dat na 20 jaar nog zo'n constructie fout naar voren komt. Wij zeker niet vooral ook omdat Mart het jaren geleden al extra verstevigd heeft. Je ziet dat niet alles vlekkeloos loopt, dat is het leven van een vertrekker.
We houden de moed erin en genieten nu van een Spaans drankje.

DSCF1562

Wat is er aan de hand ? Onderwater zag Mart een witte rand bij de schroefas uithouder. Is deze misschien losgekomen? Als je dit zo ziet dan denk je toch dat er iets gebeurt is. Precies een witte rand van ongeveer 2 cm. net onder de polyester versteviging van de schroefas uithouder en dan op de rest van de uithouder weer copper coat.
Onderweg hebben we al eerder gemerkt dat de boot op de motor niet lekker liep, maar nooit zat er wat in de schroef. Onderweg naar Veveiro, wat we helemaal op de motor moesten doen, werd het steeds erger. Elke keer dat de boot een gooi kreeg van een golf, liep de motor zachter, zette je de motor dan in zijn achteruit dan liep hij weer normaal.

Naar de volgende pagina.
of ga terug naar de
vorige.