Tenerife

Op 2 oktober varen we na ruim 4 weken Las Palmas op Gran Canaria naar Santa Cruz op Tenerife.

Santa Cruz is de hoofdstad van Tenerife. Na twee dagen varen we weer verder naar het zuiden, op zoek naar een geschikte haven voor het ontvangen van bezoek met kinderen.

We vinden een prima ankerplaats halverwege bij playa de la Tenera een prima plekje bij windstil weer.
De volgende stop is in de haven van San Miguel. Het is een aardige haven maar omgeven door golf terreinen en hotels en de winkels zijn voor toeristen.

Nog verder naar het zuiden komen we terecht in Las Galletas, een vrij nieuwe haven die direct aan het stadje ligt en waar aan het begin van de pier leuke restaurantjes zijn en vis de stalletjes vindt je in de oude houten huisjes aan de kant van de weg. Niet in de nieuwe markt, die staat leeg. Ze hebben nu plek, en omdat Mart bang is om deze plek kwijt te raken blijven we hier liggen tot het bezoek komt.

De maat van de box is niet helemaal aangepast een de maat van de boot en dus liggen boten vaak alleen in een box voor twee. Als de haven volloopt geven we aan dat wel willen verhuizen naar een plek waar wel twee boten inpassen omdat ons schip niet zo breed is. Nu ze dat weten verhuizen we drie keer van plaats.

15 oktober komen Mirjam, Danny, Lucas, Sara en Julius aan en we zijn dolblij elkaar weer te zien. Het uitpakken en indelen van de boot. Passen we met 4 volwassenen en 3 kinderen in een Breehorn 37, met mooi weer gaat het prima.
De drie passen in de voorpunt en als ze later in de week te vroeg wakker worden gaat Lucas in de kuip slapen.

De volgende dag is Sara jarig en is de boot versiert.

Hoe oud zal ze geworden zijn ?

 

Bij een verjaardag horen cadeautjes en verrassingen en die zijn er duidelijk. Dit had ze niet gedacht !

Omdat Lucas en Julius ook jarig zijn geweest vieren we hun verjaardag ook gelijk.

Gisteren avond is Sara haar lievelings broek in het water gevallen. Het water is zo helder zodat we wanneer de zon wat hoger staat we de broek zien liggen.
Danny mag het water in en duikt hem op.
Hij zoekt ook nog naar een zeilzak die Mart mist maar die kan hij niet vinden. 

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.