van NL naar Blues

Dromen kunnen werkelijkheid worden. Via vele eilanden hopen wij in December over te steken naar zuid  Amerika.

Thuis komen, dat willen wij steeds weer. Alleen wanneer ?

Het was niet alleen regen, sneeuw en narigheid in Holland. We hadden gezellige feest dagen, het weer ontmoeten van familie en vrienden. Maar wat gaat de tijd snel en konden we niet iedereen zien.
We waren heel blij naar Jan zijn 65e verjaardag te kunnen gaan dat gevierd werd in het club schip in Durgerdam. Het was een prachtig feest, vooral de opperstal meester ( onze web master ) deed uitmuntend zijn best.

Waar een wil is, is een weg als de gezondheid geen spelbreker wordt. Toen wij in december in Nederland aankwamen wilde we het liefs tegelijk in het Nieuwe jaar terug. Maar dat liep iets anders. Mart kreeg last van zijn blaas en kwam in de medische molen terecht.
Onderzoeken volgde en als je zoekt kom je altijd wat tegen. Op de Ct scan bleek er een minuscuul poliepje te zitten.  Dit kregen we op 6 december te horen.
Je krijgt dan de keus, over 4 maanden in een buitenlands ziekenhuis het opnieuw laten onderzoeken of gelijk opereren en onderzoeken wat het is.
Mart koos voor het laatste en dus werd hij op 23 januari geopereerd. Op 8 februari kregen we de uitslag.  Alles was in orde !!!!!!

13 Februari vliegen we in alle vroegte weer terug naar Portugal. Met taxi, trein, taxi, ferry en taxi kwamen we met 90 kg. aan bij de boot en kon het uitpakken beginnen. Het meeste gewicht zit in de nieuwe bijboot die onze 30 jaar oude Avon gaat vervangen. De Avon mag zijn laatste dagen slijten op de Cabo Verde.

We zijn al snel gewend aan het heerlijke zonnetje maar de nachten zijn koud, dus houden we het elektrische kacheltje aan. Elektra is bij de prijs inbegrepen.

Mart gaat gelijk beginnen met het inbouwen van het pactor modem. We hadden problemen want hoe moest het pactor modem worden aangesloten op onze Yaesu SSB radio.
De firma Dolstra in Friesland had een snel passend antwoord. Dus daar is Martin voor vertrek nog even naartoe gegaan. Gelukkig kan onze kaarten tafel voor een grootdeel uit elkaar zodat hij er goed bij kan.

Er moesten nieuwe draden worden getrokken en de boel werd weer aangesloten. Dat is allemaal goed gegaan maar nu het leren er mee om te gaan, dat is wel wat anders? Nou weet ik dat men al doende leert, maar het is toch makkelijker als je wat hulp hebt.
Maar niemand hier in de haven heeft een modem. Nu zijn we op zoek naar simpele informatie. Het is al moeilijk b.v. om een grib file op te halen. Ook het aanmelden van winlink lukt hem niet, ook al heeft hij een roepnaam hij kom niet verder.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige. Ayamonte in 2011.