Ayamonte

Tussen door maken we ook nog een fiets tochtje naar Isla Christina.

Eerst bezoeken we het kerkje dat we zagen toen we de rivier kwamen opvaren. Het lijkt verloren te staan aan de in het landschap.

Hier in Isla Canela begint een lange boulevard met een eindeloze hoeveelheid hotels en appartementen gebouwen stil en verlaten. Maar wel lekker om te fietsen.

Aan het eind van de boulevard de invaart naar Isla Christina en eindelijk weer kleine
zeilbootjes op het water.

De jeugd zeilt hier toch nog wel.

Ook maken we het Carnaval mee.
We gaan eerst tapas eten in het straatje bij het plein, met 2 tafeltjes binnen en de rest allemaal buiten. Mart vindt hier de aller lekkerste Boquerones.
Om 16.00 uur moet de optocht beginnen  maar al wat je ziet zijn lege  stoeltjes.
Wat spelende kinderen met gigantisch suiker spinnen en ballon verkopers met sacherijnige gezichten. Dat die nog een ballon verkopen snap ik niet!

We zitten heerlijk in het zonnetje en wachten geduldig.
Na 2 uur komt de optocht en die duurt zeker ook nog eens meer dan 2 uur.

Het in Duitsland bestelde zonnen paneel is aangekomen in Spanje. En kunnen nu op de bimini geďnstalleerd worden. We hebben  dan geen los paneel meer en we  hebben nu voldoende energie.

Ik ben bezig met het naaien van  een zonne tent over de giek zodat we de warmte wat uit de kajuit kunnen weg houden. Er gaat een aardige hoeveelheid stof inzitten, de giek is toch langer dan ik dacht. Dan nog maar wat extra  laten komen uit Nederland.

Wij zijn niet de enige vertrekker van 2011 die nog niet in de Carieb of de Middellandse zee is. Ook de So Rong is hier blijven hangen. In November was hij nog van plan om verder te trekken, Maar in erg weinig tijd wilde Marcel ook nog heel veel zien en dat gaat niet samen. Nu heeft hij net als wij heel veel tijd. We zullen hem zeker nog tegenkomen op mooie plekjes.

In Ayamonte kennen we de weg nu bijna net zo goed als thuis. Op de markt hebben we onze vaste kramen en ook de watersportwinkel hebben we regelmatig bezocht al was het alleen maar voor de was.
Het is een hele gezellige plaats met leuke pleintjes en straatjes en steeds vind je weer prachtige deuren met daar achter even zo mooie gangen en trappen. Gelukkig staan de deuren meestal open.
Over 2 dagen gaan we onze winter stop opgeven en Ayamonte verlaten het is tijd om weer verder te trekken richting Cadiz.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.