Via Belgie naar NL

Via BelgiŽ naar Nederland
24 augustus 2016 verlaten we Brighton en laten de bewolking boven Engeland achter ons.
Rond 24.00 uur zijn we Dover voorbij, we houden de Engelse kant aan om wanneer de banken het toelaten rechtstreeks naar Oostende te kunnen oversteken.
Weer merken we hoe fijn het is om een AIS te hebben. Er komt een groot schip van de Thames en we zien op de AIS dat hij ook een sleep heeft. We corrigeren de koers zodat we achter hem langs gaan. Op dat moment worden we door Dover opgeroepen of we het gevaarte gezien hebben en kunnen positief antwoorden. We geven dit ook door aan de sleper.
We vervolgen onze koers naar Oostende.

Het is weer thuiskomen alsof we geen jaren zijn weggeweest. We gaan weer naar de onze vertrouwde winkels en restaurants. We vermaken ons weer prima.

Alleen de boulevard is helemaal veranderd, het strand is vergroot en het wandel gedeelte is verbreed en er is kunst geplaatst.
We blijven een aantal dagen hier. Het is wel tropisch warm maar dat zijn we wel gewend.
27  augustus verlaten we Oostende en omdat het “wind tegen” is gaan we door zeeland naar Sint Annaland. Kijken of Bert en Nelie van de Biba thuis zijn. Niet dus.
De volgende dag door naar
Hellevoetsluis.
s’ Avonds zitten we op een terras naar een band te luisteren en zien we ineens Marijke en Rudy van de Lizzy aan komen lopen. Ook toevallig dat die hier zijn.
Maar ze komen speciaal voor ons vanuit Schiedam.
Op marine traffic hadden ze onze boot gevolgd en zagen dus precies waar we lagen. Ze zijn zelfs al op de boot geweest en hebben ons gelukkig ook gevonden.
Dat vieren we met de meegebrachte bubbels. Wat een heerlijke onverwachte ontmoeting.
Morgen is de wind in de goede richting en gaan we hopelijk naar IJmuiden.

30 augustus 2016, We hebben het mooiste weer van de wereld met een prachtig lopend windje en in een keer varen we naar IJmuiden. Als we de havenmeester oproepen zegt hij dat we even moeten wachten met binnenvaren.

Wat zal Charles nu weer van plan zijn. Even later komt hij met de boot van de haven ons tegemoet varen. Zijn hond springt bij ons aan dek terwijl hij ons amper kent.

Op de pier staat Maria een ander clublid, gewaarschuwd door Charles, die ons welkom heet.

Nu mogen we de haven invaren!

We varen helemaal tot vooraan bij de poort waar ons een nieuwe verassing te wachten staat.

Daar staat de hele bemanning van de Mero ons op te wachten, met vlag en spandoek.

Coen Jasmin en hun kinderen Mette, Mats en Jule, we hebben hen in 2012 voor het eerst ontmoet in La Gomera, het  ene laatste eiland van de Canarische eilanden.

We wilde in stilte aankomen, maar deze ontvangst is toch wel hartverwarmend !!!

 

Daar hoort Champagne bij.

Daarna een gezellige avond bij Charles en Marjolein

 

De volgende dag varen we naar Durgerdam, waar we een aantal dagen blijven en weer oude bekende terug zien.

Marga mijn zus komt ons ophalen voor haar verjaardag en om mijn nichtje Maaike te zien die zwanger is. Zij kondigde dit aan met deze leuke foto.

Van Durgerdam varen we naar Woudsend.
Martin heeft in BelgiŽ bij de Garage in Den Helder een auto gekocht en met een bedrijfs auto van Breehorn mogen we die ophalen. Als we bij de garage komen is de auto nog niet klaar maar we krijgen een andere mee.
Omdat er volgende week feest is bij de Breehorn, gaan we de boot nog niet leeg ruimen maar we kunnen wel beginnen met opruimen.

We zijn benieuwd hoe de kiel eruit ziet, maar we moeten nog even geduld hebben.
Martin heeft in Horta op de Azoren foto’s gemaakt onderwater. Lars de eigenaar van Breehorn vind de schade nog wel meevallen als hij de foto’s ziet.

30 september gaan we naar Enkhuizen om thuiskomers te verwelkomen. Het zijn Joce en Ron Lub van de “Verleiding” ook een Breehorn 37. Ook al zaten we allebei in de Cariben we hebben elkaar pas ontmoet op Bermuda en daarna weer op de Azoren.

De eerste keer dat we met de Verleiding opvoeren was op de Azoren.

En dan worden er natuurlijk Foto’s gemaakt van elkaar.

Via facebook worden de foto’s dan gelijk heen en weer gestuurd. En zo heb je weer een mooi plaatje van je boot.

En nu zijn ze terug in de thuishaven en woonplaats en hebben de kinderen en vrienden een gezellige steiger borrel georganiseerd.
De kleinkinderen mochten met oma en opa meevaren de haven in.

Wij zijn niet de enige vertrekkers die hen welkom heten. Ook Frida en Leon van de Puff zijn er. Zij zijn deze zomer teruggekomen en zijn nu hun boot aan het opknappen voor de verkoop. Hun boot ligt ook in Enkhuizen. Het is leuk om hen weer terug te zien.
Ook Idris en Berenice van de Dixbay zijn er. Hij vraagt ons of we ook naar de reŁnie komen.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.