Terug op Bonaire

Waar waren we gebleven?

We waren onderweg naar Bonaire en hadden een heerlijke zeiltocht met ruime tot voor de wind. Dit is weer het ware genieten. ’s Nachts merkte we wel dat de accu niet meer goed werkte. Had hij dat niet eerder aan kunnen geven dan hadden we op Martinique een nieuwe kunnen kopen. Op Bonaire en Curaçao wordt dat moeilijker.
Komen 17-05-2051 aan op Bonaire en het lijkt wel of we niet weg zijn geweest.

We zijn alweer een paar weken terug op Bonaire. We waren op tijd terug om Martin zijn zus te verwelkomen maar helaas, door familie omstandigheden heeft ze het bezoek aan ons uitgesteld tot oktober.

De boot is weer schoon gemaakt en de eerste klus dient zich al weer aan. Het toilet is verstopt, dus gaan de slangen weer los. Martin is bang dat bij de overgang naar de vuilwater tank zich kalk ophoopt en dat is een plek waar hij niet bij kan. De boot moet het water uit en er moet dan een nieuwe kraan op gezet worden.
De Lizzy met Rudy en Marijke zijn er nog en met hen maken we, na alle problemen met de w. c. een tochtje over Bonaire en genieten we weer van het uitzicht over de baai.

Marga mijn zus komt op 6 juni via Curaçao aan op Bonaire. Ze heeft haar opblaas stoel weer meegenomen en deze heeft weer zijn plek op de voorpunt, heerlijk in de wind en de zon.
Het w. c. probleem is opgelost, de boos doener was een haakje om handdoeken op te hangen. Dit was in het toilet terecht gekomen.

Er is weer een duik om vislijnen te verwijderen. Deze keer niet onder de Freewinds, want deze is er niet. We gaan naar Lac. Bay in het oosten van het eiland.

We mogen met zijn drieën meerijden en Marga gaat snorkelen en maakt de foto’s.

Het is een ondiepe baai met veel zeegras en aan de binnenrand een mangrove bos. Een prima plek voor de schildpadden om te grazen.
Bij de monding neemt de diepte snel toe en er staat ook een sterke stroming. We worden dan ook gewaarschuwd hier rekening mee te houden.

Met dit grote net hoeven we geen rekening te houden. Hopelijk wordt het snel weggehaald voordat het weer in het water waait.

Via een strandje kunnen we te water. Gelukkig hoef ik niet over koraal te lopen want daar heb ik moeite mee, zeker als ik het water weer uit moet.

De pelikanen trekken zich niets aan van deze drukke zondag ochtend, zij houden de vissers in de gaten die de vis voor de lunch aan het schoonmaken zijn.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.