tot Magazon

26 maart 2012 vertrekken we echt van de Gueriana rivier.

Bij de monding van de rivier staan de schelpen vissers tot aan hun  middel in de rivier om met hun schep netten de schelpjes naar boven te halen.

Weinig wind, iets meer wind en een lekker windje hebben we de 30 nm. naar Magazon. We komen aan in een bijna lege haven, met veel nieuwe boxen. In een nieuw  complex staat veel leeg er zijn wel 2 cafés en een watersport winkel.
Hier konden we een beluchter bestellen voor de bilge pomp die kapot leek maar het toch niet was. De vlotter zat los, een beetje kit en het was  verholpen.

Fietsend en lopend gaan we de volgende dag op zoek naar de winkels. Deze  zijn gesloten tot 17.30 u. Dan maar een drankje en een tapas, ook lekker.

Weer op de fiets erop uit een weg zoekend langs de rivier. Meestal is deze verscholen achter de huizen, want ook hier wil iedereen aan de waterkant wonen.
Ik wil een foto van de haven.

En een foto van de rivier

Vergane glorie. Zo een prachtig gebouw laten ze verwaarlozen en zoveel nieuwe gebouwen zetten ze er neer, zonde.

De enige rood wit en blauw.

Weer een dagje op de fiets. Nu de andere kant op, langs de zee. Door de bossen en de duinen. De heuvel op lopend en eraf op de fiets, als het niet te steil loopt en de weg met kuilen zit.

In de Parador drinken we wat, op een verlaten terras.

Ga door naar de volgende pagina
of ga terug naar de
vorige.