Noord Portugal
DSCF1805k

Er zit wel iets meer beweging in de lucht maar de flarden mist zullen komen en gaan. De motor heeft weer meer de kuren als in de golf van Biskaje, steeds inhouden en dan weer normaal lopen. Wat is er toch aan de hand?

DSCF1807k

Niet helemaal happy lopen we de Ria Douro binnen op weg naar Porto. We maken ons toch wel zorgen.

DSCF1809k

De rivier opvaren is best wel mooi en afwisselend

DSCF1811k1

Ook hier is een nieuw huis bouwen zeker goedkoper dan de oude verbouwen. Beneden zie je de onbewoonbare huizen en daarboven prachtige nieuwen.

DSCF1814k

De weg langs het kerkje was waarschijnlijk te smal geworden dus bouw je een brug ernaast.

DSCF1815k

Hele aparte rondvaart boten varen hier rond met heel veel toeristen.

DSCF1818k

Een heel fabrieks gebouw  staat hier leeg, mooi voor appartementen ?

DSCF1817k

In het gedeelte van Porto wat ik even snel in een flits bezoek van 2 uur heb bezocht zie je veel mooie en afbraak panden naast elkaar staan.
Toen we aankwamen in het centrum was daar een afbraak steiger waar je maar met moeite kon afmeren en waar Mart zeker niet wilde overnachten. Toen ik terug kwam bij de boot stelde hij voor een haven op te zoeken waar hij een monteur kon vinden voor de problemen met de motor. De stroom was intussen gekeerd en het was nog even spannend om alle lijnen waarmee we vast zaten bijna tegelijk los te krijgen. Met het verrekken van Mart zijn rug erbij, lukte dat en we vlogen met een sneltreinvaart de rivier weer af.

Ga door naar de volgende pagina
of ga terug naar de
vorige