tot Fiqueira da Foz

2 miles terug is de haven van Leixioes en daar vonden we weer een normale box aan een steiger.

De volgende morgen wordt er begonnen met de tank te openen. Bij het groot onderhoud van de boot heeft Mart een inspectie deksel in de diesel tank gemaakt. Deze hadden we nog niet en met het oog van vuile diesel tanken is het toch wel prettig om in de tank te komen.

Dus deksel los geschroefd en daar werd het probleem direct zichtbaar!!!
Voor het afdichten van de tank hadden we diesel bestendig rubber besteld. Het geleverde rubber was niet diesel bestendig en lag nu in de dieseltank. Geen wonder dat de motor daar niet op wil lopen.
Na een dag sleutelen en daarna alles schoonmaken hebben weer een schone diesel tank en een goed lopende motor. Dat vieren we s’ avonds in een heerlijk Portugees restaurant te samen met een Nederlandse buurman die hier al eerder gegeten had. En het was heerlijk. Vooral de port, die ik in Porto ben misgelopen, smaakte voortreffelijk.

De volgende dag worden we beloond met prachtig weer.
We vertrekken met weinig wind op de motor maar na 2 uur kan de motor uit en de spinaker erop en kunnen we de volgende 50 miles heerlijk zeilen met een bakstag windje tot vlak voor de haven Figueira da Foz

Met de spinaker op ronden we Cabo Mondego en het zeil kan er op blijven staan tot vlak voor de haven. Heerlijk weer zo’n dagje zeilen.

We gaan weer niet voor anker binnen de pieren aan het strand, maar varen door naar de jachthaven alwaar we ons eerst moeten melden bij de douane met alle papieren. We zijn nu echt in Portugal aangekomen (17 augustus 2011) !

In de tussentijd hebben we gezien dat de “De Friends op reis”  hier ook liggen en het is weer een gezellig weerzien met een hapje en een drankje.

Ga door naar de volgende pagina
of ga terug naar de
vorige