tot Lissabon

De volgende morgen lijkt er weinig wind te staan dus alle zeilen gaan erop.
Dat is heerlijk zeilen, maar al na 10 min. Valt de wind totaal weg en nog voor je wat aan het zeil kan veranderen slaat de wind vanaf de andere kant de boot met 45 knopen bijna plat. En dan moet je ook nog snel handelen. Als de voor zeilen weg zijn en er 2 reven in het grootzeil zitten is het weer windstil.

Het blijft raar weer van 4 tot 45 knopen wind. De tweede keer houdt de harde wind langer aan en schiet hij zelfs een keertje uit naar 48 knopen, we varen dan met 2 reven en alleen de kotter fok op. Als Mart een 3e rif wil zetten blijft de wind onder de 40 knopen.
Een Engels X jacht 45 die een half uur later dan wij uit de haven vertrok heeft er 49 mile over gedaan om ons even voor Cabo da Roca in te halen. Hij ging hier verder op de motor waardoor wij hem weer voorbij konden zeilen.
Bij Cabo Raso moesten ook wij verder op de motor. Toen we hem later spraken in Lisboa zei hij dat hij verbaast was dat wij zo hard gingen en vond dat de boot er prima bij lag.

Na een zeer onstuimige tocht komen we aan in Oeiras (nabij Lissabon) aan het begin van de rivier de Taag. Daar worden we verwelkomt door de bemanning van de Boomerang en de Friends. Het is weer een gezellig terug zien.

Al snel komen de Spaanse hammen weer op tafel en uit de Blue’s komt Hollandse kaas uit Spanje met Hollandse Franse mosterd.

Een derde Hollandse boot schuift aan. Het is de bemanning van The Run, Yvonne en Martin die al een paar jaar rond varen en nu opnieuw vertrekken na 3 jaar Lissabon.

Het wordt een erg gezellig samen zijn vol met verhalen over plannen en ervaringen.

We vervelen ons geen moment op deze heerlijke avond. Hier doen we het voor,al dat afzien!

De beide Martins komen op deze foto’s niet voor die zijn druk bezig met het uitwisselen van technische problemen.

Ga door naar de volgende pagina
of ga terug naar de
vorige