Vertrekkers

Voor even weer vertrekker

Vertrekkers worden na thuiskomst meestal sneller dan ze willen weer volledig opgeslokt door werk, school en andere beslommeringen. Om het mooie gevoel van de reis niet te ver weg te laten zakken, is er een reŁnie voor zeilers die ooit een lange reis maakten, ongeacht in welk jaar.

De ex-vertrekker-reŁnie wordt dit daar weer georganiseerd door de bemanning van de Dixbay.

  • De vertrekker reŁnie, met een gemeenschappelijk diner op Zeilend Grand Cafť Schuttevaer, vindt dit jaar plaats in de oude binnenhaven van Enkhuizen en wel op zaterdag 22 oktober.

We gaan naar Enkhuizen, ook al voelen we ons nog geen teruggekeerde vertrekkers, toch vinden we het leuk om bekende weer eens te zien. Als eerste zien we op de kade Ronne van de Bo. Die we in 2011 in Portugal gezien hebben. 

We gaan met Ronne aan boord van de Bo kijken hoe ver ze gevorderd zij met het opknappen van de oude Franse racer. Maar ze hebben hun tijd vooral gestoken in de woonboot waar ze op wonen. Later komt Bouke met hun dochters Lieke en Inge ons ook gezelschap houden.

 

Het wordt al snel voller op de boot. Bekende en onbekende mensen zoeken elkaar op.

We hebben allemaal hetzelfde verhaal en lange of korte reizen gemaakt. Als je zoals wij al lang onderweg ben dan ken je er een heleboel. Vooral uit het vertrekkers jaar 2012 zij er vele gekomen.

 

Er zijn aardig wat mensen met de boot gekomen.

Op de foto Mathieu en Roos zij hebben in 2012 een rondje Atlantic gedaan aan boord van de Mathroos.

 

Op de voorgrond de Dixbay van Idris. De organisator van dit ontzettende leuke evenement. Onderweg ontmoet je een heleboel mensen waarmee je een tijd optrekt en daarna gaan de wegen weer uit elkaar en zie je elkaar nooit meer. Deze dag bestaat weer uit herinneringen ophalen en lief en leed delen.

 

Het wordt wat leger op de boten iedereen begint honger te krijgen.

 

In de Schuttevaer staat het diner opgesteld en iedereen laat het zich smaken.

Het was een hele leuke middag, vooral het ontmoeten van oude bekende. Mensen die je een korte of langere tijd meemaakt en die daarna weer uit je leven verdwijnen.

 

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.