Weer op Bonaire2

De “Gabber “ met Erik en Erni zijn ook aangekomen. Marga heeft voor Erik de S.S.B radio vanuit Nederland meegenomen. Eindelijk kan Erik weer meedoen met het radio netje. Lange tijd heeft hij het zonder ons gebabbel moeten doen.

Twee maal in de week kunnen we met een busje naar van der Tweel,  de Albert Hein supermarkt.
Vorig jaar hebben Marijke en Ellen van de Acapella, voor alle zeilers, gratis vervoer geregeld naar die supermarkt die buiten het dorp ligt. De bus zou alleen in het seizoen rijden maar ze zijn het hele jaar door blijven rijden. Zo’n succes is het. Wij maken er weer graag gebruik van.

In de tussen tijd ben ik naar een huisarts geweest en die is niet erg tevreden over mijn buik waar een grote bobbel op zit. Hij stuurt mij door naar het ziekenhuis om een echo te laten maken. Na een ruime week ga ik de uitslag maar eens ophalen. Er blijken twee breuken te zijn in mijn buikvlies, over gehouden van een doorgebroken blinde darm ontsteking 4 jaar geleden. De huisarts raad mijn aan naar Nederland te gaan voor een operatie en dit zeker niet te laten doen op de eilanden.

We zijn weer heerlijk aan het duiken, om even alles tot me door te laten dringen.

Het is op het moment te winderig om met de bijboot naar klein Bonaire te gaan.

Daarom blijven we achter de boot.

Met de achterkant van de boot liggen we op de drop-off. Dit is het gedeelte waar de diepte zakt tot 20 a 30 meter. We laten de duikflessen aan de spinaker boom in het water zakken en springen daarna zelf in het water.

Voor we naar de diepte afzakken, zien we al een schorpioen vis, op deze moet je zeker niet gaan staan.

Wat zijn de kleuren hier toch mooi!!

Of je nu snorkelt of duikt het is net of je in een aquarium bent. Je kijkt je ogen uit.

De Lion fish of Koraalduivel is een prachtige vis om te zien maar hij heeft geen vijanden en daarom is het de enige vis die door duikers gedood mag worden.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.