Rio Guadiana

Op 12 oktober varen we via het onpersoonlijke Vilamoura en het prachtige Ilha da Culatra naar de Rio Guadiana om in Ayamonte de haven voor de winter te reserveren. Via de mail wil het maar niet lukken. Steeds krijgen we niet de antwoorden die we willen hebben, dan maar even persoonlijk en kunnen we ook nog Chris en Maya Wijgh ontmoeten voor ze weer naar Nederland gaan.
Ter plekke kunnen we het prima regelen alleen op papier toveren ze wel met cijfers waar wij niet uitkunnen komen. Maar dit schijnt voor iedereen onbegrijpelijk te zijn.
Wij hebben voor 4  maanden een lig plaats, het is, in een rustige haven bij een leuk stadje.

Na een paar gezellige dagen met Chris en  Maya die ons alle wetenswaardigheden over de plaats vertelde en ons een pilot van de rivier meegaven, vertrekken we met de stroom mee de rivier op.

Het eerste gedeelte is heuvelig maar al snel worden we omsloten door hogere heuvels en is het landschap prachtig.  Voor het eerst geen zee meer te zien.

We gaan voor anker bij twee andere Nederlanders die we al kennen van eerdere ontmoetingen en van een wisten we dat hij hier zou liggen.

De volgende dag gaan we aan land om daar te vragen of de " Bo " al vertrokken is naar de Canarische eilanden en zowaar ze zijn gisteren morgen vertrokken.

We maken gelijk een wandeling door de heuvels en genieten van de vergezichten.

We klimmen zo hoog mogelijk tot we niet meer hoger kunnen en hebben een plaatje van de boot voor anker.

We genieten van ons bootje voor anker en dat ze ons hiernaar toe bracht. We kunnen niet meer dan elke dag genieten.

Ga door naar de volgende pagina
of ga terug naar de
vorige